De perfecte coach voor jou!

Sonjabakkeren slecht voor stofwisseling

Sonja Bakker hebben we allemaal al wel eens op tv gezien. Wij vonden het een hele leuke meid. We hadden alleen twijfels over haar afslankprogramma. En hier is het dan! Onderstaand artikel bevestigd onze vermoedens. Dit persbericht is vrijgegeven op 24 september 2007 door RTL nieuws.

Sonjabakkeren slecht voor stofwisseling

Sonjabakkeren is een crashdieet en kan daarom de stofwisseling aantasten.

Hongersnood

Dat stelt psychologe Van Strien, die bij de Nijmeegse Radboud Universiteit werkt. Iemand die lijnt volgens het dieet van Sonja Bakker veroorzaakt bij zichzelf een vorm van hongersnood. Omdat het lichaam als reactie vet gaat opslaan, wordt de normale stofwisseling anders.

Mislukken

Bij langdurig lijnen met een crashdieet word je zelfs dikker. Van Strien pleit ervoor dat mensen die willen lijnen dat onder leiding doen van een diëtiste. Want hoe strenger men dieet, hoe meer kans dat het mislukt, aldus Van Strien.

Overeten

Crashdiëten kunnen niet alleen problemen met het metabolisme veroorzaken, maar ook het eetgedrag aantasten. Mensen die bijna altijd lijnen hebben een sterke neiging tot 'overeten' als ze zondigen tegen hun dieet. Ook gaan emotionele overeters meer eten als ze gespannen zijn, terwijl gewone eters dan juist minder trek hebben.

Bron: http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/lifestyle/articleview/)/components/actueel/rtlnieuws/2007/09_september/24/vrijetijd_lifestyle/0924_1100_Sonja_Bakkeren_slecht.xml

    10-01-2011 13:17
Wij helpen je graag verder!