De perfecte coach voor jou!
Hier vind je onze nieuwsbrieven en interssante wetenschappelijk studies terug.  De nieuwsbrieven bevatten allerlei info over planten, groenten en fruit en hun voedende krachten.  Ook vind je er info in over vitaminen, mineralen en supplementen en hun ondersteunende eigenschappen.
anti-oxidanten kunnen vruchtbaarheid man verbeteren

  06-12-2017  

Antioxidanten kunnen de vruchtbaarheid van een man verbeteren. Dat blijkt uit onderzoek van de University of Auckland. Voor het onderzoek bestudeerden de onderzoekers de gegevens van 1000 stellen die zich bij vruchtbaarheidsklinieken hadden aangemeld. De meeste van deze mannen hadden een lage spermakwaliteit. De kans op zwangerschap bleek veel groter als een man bepaalde vitamines of andere antioxidanten nam.   DNA Het gebruik van antioxidanten is gebaseerd op de theorie dat ze de vrije radicalen aanpakken. Deze kunnen het DNA in het sperma beschadigen. Dit is van essentieel belang voor het creëren van een embryo. Volgens hoofdonderzoeker Marian Showell van de University of Auckland in Nieuw-Zeeland kan het bij een vruchtbaarheidsbehandeling helpen om mannen supplementen met antioxidanten te laten...

Lees meer

nieuwsbrief Diepvries-Verkoudheden-Goede voornemens-Fit in de winter-Prei

  01-12-2017  

Diepvries   Diepvriesproducten (zowel groenten als fruit) zijn gezond en kan je klaarmaken op dezelfde manier als verse producten. Tussen de pluk (of de vangst) en het invriezen, zitten slechts enkele uren zodat de smaak en de voedingswaarde bewaard blijven.  Diepvriesproducten zijn een welgekomen afwisseling voor wintergroenten en vergroten zo de variëteit aan vitaminen en mineralen. Laat de producten niet ontdooien alvorens ze in een gerecht te gebruiken. Ontdooide producten mag je nooit zonder verhitting terug invriezen. Tijdens het ontdooien worden er immers nieuwe bacterieën gevormd. Bij invriezen zullen deze bacterieën niet afsterven zodat er na een tweede ontdooiing abnormaal veel bacterieën zullen zijn. Een recept dat je gemaakt hebt met...

Lees meer

Koolhydraatbeperkend dieet

  27-11-2017  

  Koolhydraatbeperkte dieet In de eerste fase van dit dieet wordt de hoeveelheid koolhydraten sterk beperkt tot maximaal 20 gram per dag. Je valt hierdoor relatief snel af. Deze fase is bedoeld om het gewichtsverlies te laten beginnen en in korte tijd relatief veel kilo's kwijt te raken. Deze fase werkt voor veel mensen zeer motiverend vanwege het snelle resultaat. Gemiddeld verliest men in deze fase 3-8 kg in de eerste maand. Deze fase duurt meestal zo'n twee maanden. Je kunt daar om persoonlijke redenen van afwijken. Maak gebruik van een beginfase, een startfase bestaande uit heel weinig koolhydraten (meestal tot 20 gram per dag). Je moet dus goed op de hoogte zijn van wat koolhydraten zijn en je moet exact weten hoeveel koolhydraten in welke voedingswaar aanwezig zijn.  In de tweede fase van het dieet...

Lees meer

nieuwsbrief Vetzuren-Vit E-Herbalifeline-Aubergine

  01-11-2017  

Vetzuren   Zwaarlijvig worden zonder er erg in te hebben. Hoe gebeurt het? Bij velen van ons komen de kilo's erbij zonder dat we het willen. We letten nochtans op onze voeding, eten niet te veel en ontzeggen ons af en toe iets, maar de kilo's lijken wel immuun te zijn voor onze inspanningen. Dat zou gedeeltelijk te verklaren zijn door onze genen. Die verdragen namelijk niet alles wat we eten... Gewicht: we zijn geprogrammeerd om een bepaald soort voedsel te eten De natuur is eigenzinnig. Ons lichaam is ingesteld op een bepaald soort voedsel . Als we daarvan afwijken, moeten we daarvoor betalen. Dat zou de moraal kunnen zijn van een experiment dat Franse onderzoekers hebben uitgevoerd op muizen. De onderzoekers ¬zijn uitgegaan van de...

Lees meer

Wij helpen je graag verder!